Sc Doesburg doet mee aan de Liemers Cup

7 maart 2021 11:00

De voetbalclubs snakken naar echte wedstrijden. Zodra het weer kan en mag, gaat de Liemers Cup van start.

Afbeeldingcorvoe.jpg

(bron De Gelderlander)

Ze voetbalden voor het laatst in het weekeinde van 10 en 11 oktober. Toen ging Nederland vanwege corona voor sportend Nederland opnieuw op slot. Tot op heden worden er geen wedstrijden gespeeld, maar de Liemerse clubs zijn klaar voor het moment dat het wél weer mag.

Dan gaat de Liemers Cup van start. Daar doen zestien clubs uit de regio aan mee, de meeste met zowel het eerste als het tweede elftal. Niet onder auspiciën van de KNVB die binnenkort komt met een Regiocup, maar in eigen beheer. De trainers Ron Olyslager (DVV) en Jan van de Wouw (SV Loo) waren de initiatiefnemers. Zij schakelden Jan Lammers van het Didamse, DVC’26, voormalig competitieleider bij de KNVB, in voor de organisatie. ,,Het initiatief lag er al”, zegt Lamers. ,,Ze zeiden tegen me: ‘Jij hebt toch niets te doen’.”

Geen Loil en Rijnland

Lammers draaide een schema in elkaar voor de deelnemers. In poule A spelen de sterkste clubs uit de Liemers: DCS, DVC’26, OBW, DVV, AVW’66 en SC Westervoort. ,,De clubs spelen een halve competitie”, aldus Lammers. ,,Daarna spelen de nummers en twee nog de finale. Bij de tweede elftallen zitten dezelfde clubs bij elkaar in de poule.”

In poule B spelen GSV’38, Angerlo Vooruit, SC Doesburg, SDZZ en Babberich. In poule C treffen SC Groessen, Loo, Sprinkhanen, RKPSC en Gelders Eiland elkaar.

Loil en SC Rijnland nemen niet deel aan de Liemers Cup.

Fietscompetitie

,,Het wordt een fietscompetitie”, aldus Lammers. ,,De reisafstanden houden we zo klein mogelijk. Verder volgen we de coronaregels. Zoals het er nu uitziet, mogen spelers van 27 jaar en ouder niet meedoen.”

Bij de Liemers Cup komen aangepaste regels. Zo wordt er geen 2 x 45 minuten gespeeld, maar 3 x 30 minuten. Ook volgt er vanaf de derde gele kaart bij een team telkens een tijdstraf van vijf minuten. Tevens is er nog een speciale regel. Lammers: ,,Als een speler direct rood krijgt, dan mag de tegenstander een strafschop nemen. Dat lijkt ons een gepaste straf.”

De vraag is wanneer er kan worden afgetrapt. Nu vindt de regering het spelen van oefenduels nog een brug te ver. ,,Als we pas in mei kunnen beginnen, dan gaan we door tot eind juni. Dan loopt het misschien parallel met het EK-v0etbal, maar daar komt dan wel een oplossing voor.”

Programma eerste speeldag (data nog onbekend).

Poule A: OBW-SC Westervoort, DVV-DCS en DVC'26-AVW'66.
Poule B: GSV'38-Angerlo Vooruit en SC Doesburg-SDZZ.
Poule C: SC Groessen-Loo en Sprinkhanen-RKPSC.

Op speeldag 1 spelen Gelders Eiland en Babberich (beide teams zijn dan vrij) een vriendschappelijk duel tegen elkaar.

Zie hier de indeling 1e elftallen

zie hier de indeling 2e elftallen