In memoriam Harrie van Ussen

5 april 2021 19:00

Op Tweede Paasdag bereikte het bestuur van Sportclub Doesburg het droevige nieuws van het plotselinge overlijden van ons lid van verdienste Harrie van Ussen. Harrie werd 66 jaar.

Harrie is als verzorger van enorme betekenis geweest voor sc Doesburg. Iedereen, jong en oud, met blessureleed of gewoon voor een praatje kon bij hem terecht. Harrie zei nooit nee. Wat volgde was een goed gesprek, deskundig advies of een bekwame behandeling, waardoor de pijn weg was of in ieder geval verminderde.

5757334f-cc44-4548-aff8-905a00be2389.jpg

Buiten de tientallen jarenlange verzorging bij de eerste selectie memoreren wij op deze plaats, dat Harrie in maart 2009 toetrad tot het bestuur, dat de club wilde leiden naar een eeuwig bestaan. Mede door zijn inzet staan we als club nu waar we staan. Een sportieve, gezonde en gezellige club. Een familieclub waar leden elkaar weten te vinden in voor- en tegenspoed, zoals nu. De verslagenheid bij de spelersgroep, staf en bestuur in de kantine op het Sportpark was enorm bij het delen van de berichtgeving van het heengaan van onze geliefde verzorger. Het was heel lang stil. In voorspoed was Harrie overigens ook altijd aanwezig. Hij zorgde vaak voor de feestelijke muziek en genoot zelf volop van een hapje, veel drankjes en een sigaretje.

Het lidmaatschap van Harrie beslaat zo’n 56 jaar. In die lange periode had Harrie vele hoedanigheden. De ouderen kennen Harrie nog als een verdienstelijk doelman, anderen kennen hem als vrolijke kantinebeheerder. Kenmerkend voor die hele lange periode is, dat hij met een ieder een goede band onderhield. Nooit werd er tevergeefs een beroep op zijn grote kennis, ruime ervaring of groot netwerk gedaan. Hij mopperde wel als het niet ging, zoals hij het graag zag, maar ging vervolgens wel voorwaarts.

Sportclub Doesburg verliest met het heengaan van Harrie van Ussen een innemende, kleurrijke en unieke persoonlijkheid. De leden en het bestuur van Rood-Blauw condoleren hierbij zijn partner Silvia, de kinderen en kleinkinderen met het enorme verlies. Wij wensen hen alle sterkte toe in deze moeilijke periode.

Lieve Harrie, wij zijn jou eeuwig dankbaar voor alles wat je voor de gezondheid van de club hebt betekend en voor ontelbare voetballers hebt gedaan.

Rust zacht.

Met Rood-Blauwe groet,