In memoriam oud-voorzitter en ere-lid Hans Nijland

1 augustus 2021 13:00

Met groot verdriet heeft het bestuur van Sportclub Doesburg kennis genomen van het overlijden van onze oud-voorzitter en ere-lid Hans Nijland. Hans heeft de club decennia lang op meerdere terreinen met veel passie en doorzettingsvermogen gediend.

Allereerst als spelend lid. Een knieblessure speelde hem echter al jong parten. Nijland was later als bestuurslid betrokken bij de wekelijkse samenstelling van de selecties voor de zondag bij de senioren.

Begin jaren negentig in de vorige eeuw was teamleider Hans een stimulerende kracht bij het zaalvoetbal dat destijds enorme populariteit genoot in onze Hanzestad.

De afgelopen jaren heeft Hans een prominente rol vervuld bij het opzetten van  het Walking Football dat nu een levendige tak is binnen de vereniging.

Ook op sponsorgebied heeft Hans zijn sporen meer dan verdiend. Eerst bij de Stichting Vrienden van Sportclub Doesburg, tegenwoordig als lid van de sponsorcommissie vulde hij de clubkas. De laatste jaren was hij tevens lid van het bestuur van de Stichting Sportpark Doesburg.

Hans hechtte belang aan het vastleggen van de historie van Rood-Blauw. Hij verzamelde verslagen en foto’s van sc Doesburg en plakte die in boeken. Daarnaast vond hij het leuk om de namen van de spelers op elftalfoto’s uit te zoeken.

Hij hield verder nauwgezet bij welk lid in het zonnetje moest worden gezet bij een jubileum. Zelf was hij liefst meer dan 65 jaar trouw (ere)lid van de vereniging.

In een moeilijke periode van de club heeft Hans naar vermogen de functie van voorzitter vervuld.

In mei 2014 kreeg Hans als blijk van waardering voor al zijn verdiensten de Gouden KNVB-speld uitgereikt.

Het bestuur van sc Doesburg condoleert mede namens de leden zijn vrouw Jennie, de kinderen Renate, Jurgen en Sandra, de kleinkinderen en verdere familie met het verlies. Wij wensen jullie alle sterkte toe in deze verdrietige periode.

Lieve Hans, we zijn jou zeer veel dank verschuldigd. Je hebt ons erg lang ontzettend veel gegeven, enorm bedankt daarvoor.

Rust zacht Hans.

Met Rood-Blauwe groet,

Het bestuur van sc Doesburg,

Christiaan Bruins, voorzitter.

Hans zal woensdag 4 Augustus tijdens zijn laatste rit omstreeks 13.10 uur langs het Sportpark komen.